مربی دروازه بانهای پرسپولیس:
شبکههای اجتماعی و کنشگری سیاسی
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- شبکههای اجتماعی همچون آینه ای، کنشگری سیاسی و عملکرد سیاست ورزان را در معرض دید عموم گذاشته است؛ از این رو در کنار نظارت بر رویهها و رویکردهای سیاست ورزان، اظهار نظرها و رفتارهای آنان در معرض قضاوت قرار میگیرد.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- شبکههای اجتماعی همچون آینه ای، کنشگری سیاسی و عملکرد سیاست ورزان را در معرض دید عموم گذاشته است؛ از این رو در کنار نظارت بر رویهها و رویکردهای سیاست ورزان، اظهار نظرها و رفتارهای آنان در معرض قضاوت قرار میگیرد.
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، امروزه با گسترش رسانههای اجتماعی، جغرافیای نوینی در عرصه اجتماعی وسیاسی شکل گرفته است. علت گرایش روزافزون به فناوریهای نوین ارتباطی و استفاده از شبکههای اجتماعی نیز به ویژگیهای منحصر به فردی همچون تعاملی بودن و حداکثر انطباق آن با نیازهای مخاطبان باز میگردد.
بر اساس نظرسنجیها و پژوهشهای متعددی که به وسیله موسسههای معتبر صورت گرفته است روند گرایش افراد و به ویژه جوانان به فناوریهای نوین ارتباطی و عضویت در شبکههای اجتماعی رو به گسترش است.
هر روز با گردشی در میان مطالبی که در رسانههای اجتماعی منتشر میشوند، میتوان اخباری متنوع را مشاهده نمود، مطالبی که حوزههای مختلف را پوشش میدهند و در واقع جهان چون «گویی» در معرض دید همگان قرار دارد. تنوع اخبار منجر به آن شده که نگرشها و دیدگاههای مختلفی در عرصه فضای مجازی مطرح شوند.
برخی از اخبار درباره کنش ورزی و رویکردهای سیاست ورزان نسبت به مقولهها و موضوعهای مختلف است. البته بخشی از حضور سیاست ورزان در شبکههای اجتماعی در قالب کانالها و صفحات شخصی است و بخشی دیگر نیز بدون داشتن صفحات شخصی سیاست ورزان، انتشار از سوی کانالهای دیگر است. در این میان آن بخشی که در قالب صفحات شخصی است به عنوان اظهار نظر رسمی در نظر گرفته میشود و از این رو بیشتر قابل استناد است.
از طرف دیگر نیز اظهار نظرها، رفتارها و عملکرد سیاست ورزان در معرض قضاوت قرار میگیرد و افراد به فراخور برداشت هایی که دارند، تفسیرهای مختلفی ارائه میدهند. از این رو به نظر میرسد مردمسالاری گامی بلند به سوی تحقق اهداف این مدل حکومت داری برمی دارد. در واقع شبکههای مجازی فرصتهای عادلانه ای را پیش روی کاربران قرار میدهند. از این منظر، نتیجه کلی استفاده از شبکههای اجتماعی، گسترش و جریان آزاد اطلاعات در میان قشرهای مختلف جامعه است.
به عبارتی دیگر میتوان گفت که شبکههای اجتماعی نوعی نظارت همگانی را در عرصههای مختلف فراهم ساخته است و به مثابه چشم سراسربینی، عملکردها و رفتارها را به نظاره مینشیند. این جا است که سیاست ورزی وارد عرصه تازه ای شده است.
بنابر این سوادرسانه ای و شناخت شبکههای اجتماعی، میتواند در موضع گیریهای کنش ورزان سیاسی نقش مهمی داشته باشد. در واقع در خیلی از اتفاقات و حوادث، موضع گیریهای ناپخته، یک مساله قابل حل را به مشکلی لاینحل تبدیل میکند؛ عکس آن نیز گاهی رخ میدهد و آن این که مشکلی را میتوان با رویکردی سازنده، حل و فصل کرد.
بر این اساس امروزه نمیتوان داعیه سیاست ورزی داشت و عرصه مناسبات نوین ارتباطی و فضای مجازی را نشناخت.
بی توجهی سیاست ورزان به جغرافیای نوین ارتباطات، گاهی لطمات جبران ناپذیری بر پیکره کشورها وارد میسازد، تا جایی که از مشروعیت و مقبولیت نظامهای سیاسی میکاهد. در مقابل آن نیز سیاست ورزی هوشمندانه میتواند از انفکاکها و افتراقات بکاهد و انسجام و همبستگی ملی را تقویت کند.
از طرفی نیز این نگرانی وجود دارد که با دور شدن سیاست ورزان از واقعیتهای اجتماعی، منجر به رشد تفکرات عوام فریبانه شود. در واقع این نگرانی وجود دارد که غیاب سیاست ورزی هوشمندانه به از دست دادن مخاطبان انجامیده و از اعتماد عمومی بکاهد.
بنابر این سیاست ورزان باید مناسبات جهان نوین را بشناسند و این مساله را در نظر داشته باشند که نمره شان توسط جامعه داده میشود و کارنامه آنها در معرض دید انظار عمومی قرار دارد.
پژوهش**458**1552
انتهای پیام /*