آخرین مطالب

توصیه‌هایی برای زندگیِ بدون پلاستیک اجتماعی

توصیه‌هایی برای زندگیِ بدون پلاستیک

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک خانواده انگلیسی با چندین راهکار ابتکاری خود، تولید زباله خانوار را تا حد زیادی کاهش داده و با راه‌اندازی کمپینی علیه پلاستیک در این راه قدم برداشته‌اند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، خانواده "مِیدمِنت" می‌گویند که با استفاده از این راه‌حل‌های ابتکاری موفق شدند حدود چهار ماه را تقریبا بدون تولید زباله در آشپزخانه سپری کنند.
به گفته "بتینا"، مادر خانواده می‌توان با بازیافت و تولید کمپوست از پسماندهای غذایی، مقدار زباله‌ها را به میزان زیادی کاهش داد.
این خانواده که کمپین مبارزه با پلاستیک‌های یک بار مصرف و تلاش برای به صفر رساندن تولید پسماندها را در لندن راه‌اندازی کرده‌اند مدت دو سال است به طور جدی در تلاش هستند تا حجم زباله و پلاستیک‌های تولیدی خود را به صفر برسانند.
تلاش این خانواده دو سال پیش تنها با حذف کارتون‌های شیر آغاز شده بود. پس از آن مسواک‌های معمول خود را با مسواک هایی از جنس بامبو جایگزین کردند. هم چنین به جای خرید از سوپرمارکت‌ها خریدهای خود را با کیسه‌های پارچه ای یا شیشه هایی که همراه با خود دارند از خوار و بار فروشی‌های محلی انجام می‌دهند. قفسه‌های آشپزخانه این خانواده پر از شیشه هایی است که از عدس، پاستا و دیگر مواد غذایی پر شده‌اند.
علاوه بر اینها اعضای این خانواده دوستدار محیط زیست، خوشبو کننده‌ها، مواد شوینده، مرطوب کننده و صابون‌های مورد نیاز خود را خودشان در خانه درست می‌کنند.
بتینا یکی از اهداف خود را از این سبک زندگی این اعلام می‌کند که به پسران سه و شش ساله خود به تدریج شاد بودن با حداقل‌ها را بیاموزد.
اما این خانواده در انگلیس تنها نیستند. با افزایش اعتراضات مردم نسبت به تاثیرات زیست محیطی پلاستیک‌های یک بار مصرف، ایده استفاده از مواد پایدارتر و دوری از پلاستیک‌ها در بسیاری از افراد نهادینه شده است. برخی کارشناسان نگرانی‌های عمومی در این زمینه را بی‌سابقه و امید بخش دانسته‌اند.

خانواده میدمنت اذعان می‌کنند که آگاهی تدریجی آن‌ها از مقدار زباله‌ها و پلاستیک‌های موجود در خیابان‌ها تبدیل به یک انگیزه قوی شده است. به طوری که هم اکنون تمامی وسایل آنها یا بازیافت شده یا دوباره استفاده شده و یا از فروشگاه‌های خیریه و حراجی‌های دست دوم تهیه شده است. این خانواده حتی برای سال نوی میلادی نیز هیچ خرید جدیدی انجام نداده است.
بتینا، مادر خانواده می‌گوید در ابتدا خود به تنهایی این سبک زندگی را برگزیده و از ترس قضاوت شدن، آن را از دیگران و حتی همسر خود مخفی می‌کرده اما اکنون ابتکار او مورد استقبال قرار گرفته است.
هریسون، یکی دیگر از افرادی که به کمپین "زندگی بدون پلاستیک" پیوسته است، انگیزه خود را از این سبک زندگی به دنیا آمدن فرزند خود اعلام کرده است. این مادر می‌گوید با به دنیا فرزند خود که اکنون 9 ماهه است به مرکزی مراجعه کرده که می‌توانسته از آن پوشک‌های چند بار مصرف تهیه کرد. از آن پس در خانه نیز سعی کرده که استفاده از پلاستیک‌ها را محدود کند. به عقیده او استفاده از پوشک‌های یک بار مصرف بسیار نامناسب بوده و بیشتر مردم از مزایای استفاده از پوشک‌های چند بار مصرف پارچه ای باخبر نیستند.
هریسون نیز مانند خانواده میدمنت مرطوب کننده‌های مورد نیازش را خود از مواد طبیعی می‌سازد. هم چنین خوشبوکننده خود را نیز تهیه و داخل یک ظرف مخصوص نگهداری می‌کند.
هم چنین به تازگی در یکی از مناطق انگلیس برای حمایت از کمپین زندگی بدون پلاستیک، یک فروشگاه مواد غذایی بدون هیچ گونه بسته بندی پلاستیکی باز شده است.
بسیاری از مردم از نقش مهمی که می‌توانند با رعایت چنین مواردی در حفظ محیط زیست داشته باشند، آگاه نبوده و بر این باورند که با تولید حجم زیاد زباله توسط کارخانجات بزرگ، چنین اقداماتی از سوی آن‌ها کارساز نخواهد بود. اما در صورتی که مردم چنین مواردی را به تدریج رعایت کنند می‌توانند تاثیری مثبت و مهم بر محیط زیست خود بگذارند.
گزارش سازمان ملل متحد در ماه ژوئن نشان داد 90.5 درصد از پسماندهای پلاستیکی قابل بازیافت هرگز بازیافت نمی‌شوند. این آمار به شدت برای محیط زیست کره زمین نگران کننده است.
قدم‌هایی که شما می‌توانید در این مسیر بردارید
در ادامه چند راهکار برای کاهش حجم زباله‌های تولیدی و سبک زندگی بدون پلاستیک (یا دست‌کم با کمترین میزان مصرف پلاستیک) به نقل از روزنامه گاردین آورده شده است:
- استفاده از بطری آب چند بار مصرف: بطری‌های پلاستیکی آب پس از ته سیگارها دومین آلاینده‌های یک بار مصرف این سیاره به شمار می‌روند.
- حمل یک فنجان قابل استفاده مجدد: در برخی کشورها برخی از فروشگاه‌ها وجود دارند که در صورت به همراه داشتن فنجان برای صرف قهوه به شما تخفیف خواهند داد.
- استفاده از صابون‌های جامد: شامپوهای شست و شوی بدن و مایع‌های دست‌شویی یکی از بزرگ‌ترین منابع تولید زباله‌های خانگی هستند.
- اجنتاب از قاشق و چنگال‌های یک بار مصرف: اتحادیه اروپا در نظر دارد استفاده از قاشق، چنگال، چاقو، نی، بشقاب، گوش پاک کن و برخی اقلام یک بار مصرف دیگر را تا سال 2021 میلادی ممنوع سازد.
- استفاده از مسواک‌ها و شانه‌های بامبو: برای مسواک زدن دندان‌ها و شانه کردن موهایتان از گزینه‌های زیست تخریب‌پذیر مانند مسواک‌ها و برس‌هایی از جنس بامبو استفاده کنید.
انتهای پیام
مترجم: مهسا سلطانی/ دبیر خبر: معصومه انصاری


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند