آخرین مطالب

ترمز رشد نفت شیل آمریکا کشیده می‌شود؟ اقتصادی

ترمز رشد نفت شیل آمریکا کشیده می‌شود؟

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تولید نفت خام در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ هم‌چنان به رشد ادامه خواهد داد اما روند آن در مقایسه با سال ۲۰۱۸ آهسته‌تر خواهد بود.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، این جدیدترین پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکاست که برآورد کرده است تولید نفت و میعانات آمریکا سال گذشته تقریبا 1.6 میلیون بشکه در روز رشد کرد که بزرگترین رشد سالانه در تاریخ این کشور بود.
اما اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرده است که این روند رشد آهسته خواهد شد و به بیش از 1.1 میلیون بشکه در روز در سال 2019 و کمتر از 0.8 میلیون بشکه در روز در سال 2020 می‌رسد.
انتظار می‌رود رشد تولید 48 ایالت آمریکا جز آبهای فدرال در خلیج مکزیکو، در مقایسه با 1.6 میلیون بشکه در روز در سال 2018، به 0.95 میلیون بشکه در روز در سال 2019 و 0.5 میلیون بشکه در روز در سال 2020 آهسته شود.
افزایش تولید نفت آمریکا که عمده از مناطق شیل خواهد بود، در مازاد عرضه‌ای که اواخر سال 2018 در بازار نفت شکل گرفت و به ریزش سنگین قیمت‌ها در سه ماهه پایانی سال گذشته منجر شد، سهیم بود.
بنابراین رشد آهسته‌تر تولید مناطق شیل، نقش مهمی در متعادل شدن بازار نفت در سالهای 2019 و 2020 خواهد داشت. شرکت خدمات انرژی شلومبرژه هفته گذشته به سرمایه‌گذاران گفت: افت چشمگیر قیمت‌های نفت در سه ماهه چهارم تا حدود زیادی به دلیل رشد غافلگیرکننده تولید شیل در نتیجه افزایش فعالیت حفاری در اوایل سال بود.
رشد نفت شیل آمریکا به همراه صدور معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران به هشت خریدار بزرگ و سقوط سنگین بازارهای سهام جهانی، طوفانی کاملی در واپسین روزهای سال 2018 به پا کرد اما شلومبرژه انتظار دارد بازار در صورت عدم تمدید معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، حل اختلافات تجاری آمریکا و چین و فعالیت حفاری کمتر در نیمه دوم سال 2018 تعادل بیش‌تری پیدا کند.
افت پرشتاب
بهای معاملات نفت آمریکا در اوایل اکتبر گذشته به حدود 75 دلار در هر بشکه رسید و اکنون کمتر از 55 دلار معامله می‌شود که بزرگترین افت از زمان ریزش قیمت‌ها در سال 2014 است.
شاخص قیمت نفت آمریکا اختلاف قیمت چشمگیری با برنت پیدا کرده و تولیدکنندگان شیل ممکن است درآمد بسیار کمتری داشته باشند که منعکس‌کننده شدت مازاد عرضه داخلی است.
قیمت پایین‌تر نفت آمریکا با کاستن از عطش حفاری نفت در مقایسه با سال گذشته، به روند بازیابی تعادل بازار کمک کرده است. فرآیند تکمیل چاه پس از رشد قوی که از اواسط سال 2016 داشت، در فاصله مارس تا نوامبر سال 2018 ثابت بود زیرا برخی از تولیدکنندگان به دلیل قیمت‌های مایوس کننده، حفاری و تکمیل چاه‌ها را به تاخیر انداختند.
این اواخر رشد شمار دکل‌های نیمه حفاری شده، تولیدکنندگان را واداشت برنامه‌های حفاری خود را تعدیل کنند تا از افزایش بیشتر دارایی‌های این چنینی پرهیز کنند. شمار دکل‌های حفاری در مناطق تولید نفت در سه هفته نخست سال 2019 کاهش داشته است. دکل‌های حفاری نفت فعال از رکورد 888 در اواسط نوامبر به 852 دکل در سومین هفته ژانویه کاهش پیدا کردند. هفته گذشته شمار دکل‌های حفاری نفت، 21 حلقه کاهش داشت که بزرگترین کاهش هفتگی از فوریه سال 2016 بود.
واکنش دیرهنگام
قیمت‌های نفت معمولا با تاخیر از روند تولید تاثیر می‌پذیرند زیرا بستن قرارداد حفاری، برپایی دکل و تکمیل کارکنان و عملیات بهره برداری زمان زیادی می‌برد. تجربه نشان داده که تغییر قیمت نفت ناشی از تغییرات در تولید گزارش شده، با تاخیر 9 تا 12 ماهه روی می‌دهد. از تغییر در قیمت‌ها تا تغییر در حفاری یک فاصله سه تا چهار ماهه و یک فاصله 6 تا 9 ماه برای تکمیل چاه و تولید نفت وجود دارد.
تغییرات در قیمت با فاصله 15 تا 20 هفته در تغییرات شمار دکل‌های حفاری منعکس می‌شود. کاهش چشمگیر هفته گذشته شمار دکل‌های حفاری، 15 هفته پس از صعود نفت به اوج خود در اوایل اکتبر روی داد. رشد سریع تولید در سال 2018 عمدتا ناشی از تاثیر دیرهنگام رشد شدید قیمت‌های نفت در سال 2017 و 9 ماه نخست سال 2018 بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، انتظار می‌رود روند رشد تولید در شش ماه نخست سال 2019 ادامه پیدا کند زیرا چاه‌هایی که حفاری آن‌ها در زمان قیمت‌های بالا برنامه‌ریزی و در ماه‌های پایانی سال 2018 حفاری شدند، تکمیل شده و تولیدشان را آغاز می‌کنند. اما افت اخیر قیمت‌ها و حفاری اگر استمرار پیدا کند، باعث کندی رشد تولید در نیمه دوم سال 2019 خواهد شد.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند