معاون مالی وزارت علوم تاکید کرد
ضرورت توجه به انتخاب شایسته سالارانه نیروها در آموزش عالی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون مالی اداری و منابع انسانی وزارت علوم با تاکید بر این که امروزه وظایف معاونتهای انسانی دستگاهها به پرداخت حقوق و ثبت ورود و خروج کارکنان خلاصه میشود گفت: باید به امر آموزش کارکنان افزایش مهارتهای آنها و شایسته سالاری شایسته محوری در آموزش عالی توجه بیشتری داشته باشیم چرا که بدون اهمیت دادن به این مباحث دستیابی به اهداف راهبردی امکان پذیر نخواهد بود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر نظرپور در ششمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه منابع انسانی که امروز در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، در سخنانی به اهمیت آموزش کارکنان، کارمندان و سرمایههای انسانی در کشور اشاره کرد و گفت: امروزه صرفاً رضایت شغلی کارکنان مطرح نیست بلکه خودشکوفایی و نمایش استعدادهای بالقوه آنها مورد تاکید قرار میگیرد و این پدیده موجب شده است که مدیران منابع انسانی به جای این که تنها نقش مدیریت ستادی را ایفا کنند، تبدیل به شرکای اصلی در پیشرفت سازمانها شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: اکنون در دنیا حوزه مدیریت افراد در سازمانهای چند ملیتی بر جنبههای شخصیتی کارکنان متمرکز شده است تا مطمئن شوند هنگام جذب بهترین مهارتها و نگرشها را وارد سازمان خود کند بر این مبنا پیگیری شیوههای نظیر کانونهای ارزیابی برای فرآیندهای جذب واستخدام و ارتقا در سازمانهای پیشرو مقبول شده است.
معاون اداری مالی و سرمایه انسانی وزارت علوم همچنین خاطر نشان کرد: توسعه منابع انسانی امروزه دیگر به پرداخت حقوق، ثبت ساعات کاری و پیگیری مسائل مربوط به ترک خدمت مربوط نمیشود.
بلکه ناظر بر استخدام افرادی توسط بخش منابع انسانی سازمان است که برای سازمان ارزش افزوده ایجاد میکند و راه را برای رسیدن به اهداف سازمانی هموارتر میسازد.
دکتر نظرپور در ادامه خاطر نشان کرد: باید به ده نکته کلیدی در حوزه سرمایه انسانی سازمانها توجه کرد اول این که توجه به عموم توسعه و تعالی شایستگی بر نظام عالی کشور یا به عبارتی شایسته شناسی، شایسته خواهی، شایسته گزینی، شایسته گماری ، شایسته پروری و شایسته سالاری است از اهمیت بالای در سازمانها برخوردار است.
به گفتهی وی، توسعه و تعمیق راهبردهای دانشی و آموزشی از طریق سازگاری دانشگاهها ومراکز علمی وپژوهشی هم راستا با فناوریهای نوین آموزش و توسعه منابع انسانی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
همچنین در مورد سوم نیز سازگاریهای علمی پژوهشی برای انتخاب بهترین پژوهشها و یافتههای علمی در محیطهای علمی و دانشگاهی مبتنی بر سند چشم انداز توسعه در افق 1404 از جمله دیگر موارد توسعهای به شمار میرود.
معاون وزیر علوم در ادامه اظهار کرد: در موارد چهارم باید به نهادینه سازی شاخصهای عملکردی دانشگاه سبز با رویکرد زیست بوم بینان با رویکرد توسعه و تمعیق فرهنگ دانشی محیط زیستی در کلیه مطالبات هنجارها پژوهشها و آموزشها نیز باید سرلوحه قرار گیرد ضمن این که فرهنگ سازی در جهت ارائه مدل ارزیابی و توسعه دانشگاههای برتر ایرانی به منظور بهبود رتبه علمی وپژوهشی در مقیاس جهانی با رویکرد توسعه سرمایههای انسانی از دیگر موارد فوق است.
دکتر نظرپور خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی برنامههای فناورانه دولت الکترونیک و هوشمندسازی سازمان یادگیری و یاددهی در محیطهای اموزشی و پژوهشی با توسعه فناوریهای نوین مدیریتی، صیانت از حقوق معنوی مطالعات و پژوهشهای علمی و پژوهشی، ارتقای سطح پاسخگویی و شفافیت فرآیندهای هوشمندسازی نظام ملی آموزش و پژوهش در دستگاههای اجرایی کشور، شناسایی و انتخاب فناوریهای نوین علمی و پژوهشی و ارائه خدمات آموزشی و توسعه در دانشگاهها و مراکز علمی راهبردی کشور، تبیین نظام ارزیابی و توسعه و تقویت کانالهای شایستگی مدیران و کارکنان و در نهایت استقرار نظامهای منابع انسانی برحق و بر مبنای آمایش سرزمینی و ساماندهی نیروی انسانی شایسته محور از دیگر مواردی است که باید مورد توجه منابع انسانی دانشگاهها و سایر سازمانهای آموزش عالی قرار بگیرد.
انتهای پیام