خوشآمدگویی "سالوادور دالی" به بازدیدکنندگان موزه خود!
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مسئولان موزه "دالی" در سنپترزبورگ توانستهاند با استفاده از هوش مصنوعی کاری کنند تا سالوادور دالی نقاش مشهور اسپانیایی به بازدیدکنندگان آثارش خوشآمد بگوید.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت ، اگر بهار امسال قصد سفر به کشور روسیه و شهر سنپترزبورگ را دارید میتوانید به موزه دالی سری بزنید تا با یک اتفاق غافلگیرکننده روبرو شوید: خود سالوادور دالی که به شما خوشآمد میگوید!
مسئولان موزه دالی واقع در شهر سنپترزبورگ اعلام کردهاند که یک بازسازی هوش مصنوعی از سالوادور دالی، هنرمند مشهور انجام شده است و از ماه آوریل بر نمایشگرهای سراسر این موزه نقش خواهد بست.
یک گروه موسوم به " گودبای سیلوراستاین و شرکا" از یک فیلم گرفته شده از سالوادور دالی برای آموزش یک سیستم یادگیری ماشین به منظور شبیهسازی چهره دالی استفاده کردند و هوش مصنوعی این سر شبیهسازی شده را بر روی بدن یک بازیگر با فیزیک مشابه دالی قرار میدهد.
این نقاش مجازی بر روی نوشتههای خود دالی طراحی میکند و همچنین در مورد حوادثی که پس از مرگ وی در سال 1989 اتفاق افتاده اظهار نظر میکند.
این کار بسیار بدیع است. البته صدای هوش مصنوعی شبیهسازی شده با صدای دالی متفاوت است چرا که بازسازی صدا بخشی از برنامه نبوده است.
میتوان حدس زد که این کار با مخالفتهای برخی هواداران دالی روبرو شود، چنان که در مورد خوانندههای افسانهای دیده شده است، معمولاً چنین کارهایی با موضعگیری هواداران افراطی مواجه میشود.
مسئولان موزه میگویند این هوش مصنوعی با شخصیت دالی هماهنگ است. " هانک هین " مدیر اجرایی این پروژه گفت که دالی به رسانهها علاقهمند بوده و میل به جاودانگی داشته است. او مردی است که "تداوم حافظه" را نقاشی کرده است.
سالوادور فلیپه ژاسینتو دالی دومنک ( زاده 11 مه 1904-23 ژانویه 1989) نقاش فراواقعگرای اسپانیایی بود. دالی طراح ماهری بود که بیشتر به خاطر خلق تصاویر گیرا و خیالی در آثار فراواقعگرایش به شهرت رسید.
مهارت وی در نقاشی اغلب به تأثیر نقاشان رنسانس نسبت داده میشود.
معروفترین اثر سالوادور دالی بهنام "تداوم حافظه" در سال 1931 خلق شد. وی همچنین در عکاسی، مجسمهسازی و فیلمسازی نیز فعالیت داشت.
وی با والت دیزنی تهیهکننده و کارگردان شهیر آمریکایی در ساخت پویانمایی کوتاه همکاری کرد و برنده جایزه اسکار « دستینو » شد که در سال 2003 و پس از مرگ وی اعطا شد. دالی همچنین با آلفرد هیچکاک در ساخت فیلم «طلسم شده» در سال 1945 همکاری داشت.
دالی همواره بر ریشه عرب خود تاکید داشت و ادعا میکرد که اجدادش به نسل «مور»ها که جنوب اسپانیا را برای تقریباً 800 سال در اختیار داشتند، بازمیگردد. همچنین خانواده مادری دالی ریشهای یهودی در بارسلونا داشتند.
دالی که شدیداً فردی خیالپرداز بود، علاقه وافری به انجام کارهایی عجیب برای جلب توجه دیگران داشت. این قبیل کارها اغلب برای کسانی که به هنر وی علاقه داشتند خستهکننده بود و به همان اندازه برای منتقدین وی، آزاردهنده بهشمار میرفت.
این نوع رفتار غیرعادی دالی گاهگاهی توجه افکار عمومی را بیشتر از آثار هنری وی جلب میکرد و در نتیجه، این رسوایی و بدنامی تعمدی منجر به شناخت گسترده عامه مردم و تقاضا برای خرید آثار وی توسط طیف گستردهای از مردم شد.

نقاشی تداوم حافظه یکی از شناختهشدهترین آثار این نقاش فراواقعگرا ( سوررئالیست ) اسپانیایی است. این نقاشی هماکنون در اختیار موزه هنر مدرن در نیویورک است.
دالی این اثر سوررئالیستی را در سال 1931 میلادی در پاریس و در جریان گذر اندیشههایش از دیدگاه فرویدی به تصویر کشید.
در این اثر که بر پایه تئوری منحصر به فرد «نرمی» و «سختی» دالی شکل گرفته است، ساعتهایی جیبی به تصویر کشیده شدهاند که به نحو خارقالعادهای نرم و انعطافپذیر هستند.
انتهای پیام