آخرین مطالب

کدام نسل‌های در جشنواره‌ی تئاتر فجر حاضرند؟ فرهنگی و هنری

کدام نسل‌های در جشنواره‌ی تئاتر فجر حاضرند؟

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخش‌های مختلف خود میزبان چهره‌ها و کارگردان‌های شناخته شده تئاتر ایران از نسل‌های مختلف است، که آثار خود را در این دوره از جشنواره به صحنه می‌برند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، چهره‌های شناخته شده و همچنین کارگردان‌های جوان تئاتر که هر کدام با آثاری که به صحنه برده‌اند جایگاه خاصی را در تئاتر ایران به خود اختصاص داده‌اند، در بخش‌های مختلف سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارند.
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در بخش‌های «چهل سالگی انقلاب»، «مسابقه بین‌الملل»، «مسابقه ایران - دو» و «مهمان» پذیرای کارگردان‌های شناخته شده تئاتر ایران از نسل‌های مختلف است.
در بخش «چهل سالگی انقلاب» نام هنرمندان شناخته شدهای دیده می‌شود که آثار خود را با مضامین مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین دفاع مقدس به صحنه می‌برند.
هادی مرزبان با نمایش «آهسته با گل سرخ» اثر استاد اکبر رادی، حمیدرضا آذرنگ با نمایش «خنکای ختم خاطره» و کوروش زارعی با نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» از هنرمندان شناخته شده‌ای هستند که آثار خود را در بخش «چهل سالگی انقلاب» سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا می‌کنند.
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجردر بخش «مهمان» خود پذیرای دکتر علی رفیعی کارگردان و طراح سرشناس تئاتر ایران است که نمایش «خانه برناردا آلبا» را در این بخش به صحنه می‌برد.
بهروز غریب پور با اپرای «عشق»، امیر دژاکام با نمایش «مکبث» و منیژه محامدی با نمایش «تبرئه» از دیگر چهره‌های شناخته شده کارگردانی تئاتر ایران هستند که در بخش «مهمان» این دوره از جشنواره حضور دارند.
در این بخش هنرمندان شناخته شده نسل دیگری از کارگردانی تئاتر در ایران نیز همچون علی اصغر دشتی با نمایش «نامبرده»، جابر رمضانی با نمایش «موی سیاه خرس زخمی»، نصیر ملکی جو با نمایش «طناب»، شهاب آگاهی با نمایش «پرومته – طاعون» و کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» دیده می‌شوند.
بخش «مسابقه ایران - دو» جشنواره سی و هفتم تئاتر هم شاهد حضور هنرمندانی چون رضا صابری از چهره‌های با سابقه و شناخته شده تئاتر استان خراسان رضوی است که در این دوره از جشنواره تئاتر فجر نمایش «دریاچه قو» را به صحنه می‌برد.
در این بخش، کارگردان‌های جوانی که آثارشان در یک سال گذشته تئاتر ایران مورد توجه مخاطبان و منتقدان تئاتر قرار گرفته بود نیز حضور دارند؛ هنرمندانی همچون محمد برهمنی با نمایش «زندگی در تئاتر»، سهیل ساعی با نمایش «افرا یا روز می‌گذرد»، احسان جانمی با نمایش «افرا» از اصفهان و «عند از مطالبه» سامان خلیلیان. البته در این بخش کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» نیز که از آثار بخش مهمان جشنواره سی و هفتم است، حضور دارد.
سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش «مسابقه بین الملل» خود میزبان چند کارگردان شناخته شده تئاتر ایران است. آرش دادگر با نمایش «او» و پیام دهکردی با نمایش «مرگ و پنگوئن» از جمله هنرمندان با سابقه‌ای هستند که در بخش «مسابقه بین الملل» این دوره از جشنواره حضور دارند. نمایش «خنکای ختم خاطره» حمیدرضا آذرنگ، از آثار بخش «چهل سالگی انقلاب» نیز در «مسابقه بین الملل» جشنواره سی و هفتم به صحنه می‌رود.
همچنین در این بخش هنرمندانی چون فرهاد فزونی با نمایش «دستور العمل‌های پرواز برای خدمه و خلبان»، مهران رنجبر با نمایش «استیو جابز» و سیاوش بهادری راد با نمایش «ابلوموف» حضور دارند.
بیست و شش کارگردان زن در سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر
در بخش‌های مسابقه‌ی ایران -یک، ایران- دو، مهمان، چهل سالگی، رادیویی، خیابانی، بین‌الملل و دیگرگونه‌های اجرایی در مجموع بیست وشش کارگردان زن حضور دارند. این حضور زنان در بخش کارگردانی، منهای حضور آنان به عنوان نویسنده و بازیگر در دیگر آثار است.
به گزارش روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر اگر کارگردانان حاضر در بخش‌های مسابقه‌ی ایران -یک، مسابقه‌ی ایران -دو، مسابقه‌ی بین‌الملل، چهل سالگی، مهمان، رادیویی، خیابانی و دیگرگونه‌های اجرایی را از لحاظ نسبت حضور زنان به مردان بنگریم به تفکیک زیر می‌رسیم؛
در بخش مسابقه‌ی ایران -یک؛ 24 کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش مسابقه‌ی ایران- دو؛ 23 کارگردان مرد، بدون حضور کارگردانان زن
در بخش مهمان؛ 18 کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش چهل سالگی؛ 17 کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش رادیویی؛ هشت کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش خیابانی؛ 21 کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
و در بخش دیگرگونه‌های اجرایی؛ 12 کارگردان مرد و شش کارگردان زن حضور دارند.
در بخش مسابقه‌ی تئاتر بین‌الملل در قسمت مربوط به کارگردانان ایرانی؛ از میان 18 اثر حاضر، 17 اثر توسط کارگردانان مرد و یک اثر وسط یک کارگردان زن روی صحنه می‌رود.
با نگاهی جزئی‌تر زنان حاضر در مسابقه‌ی ایران یک عبارتند از دایانا فتحی، نرگس صابری، شیما عرب، ندا قاسمیان و سعیده آجربندیان.
در بخش مسابقه‌ی ایران دو، کارگردان زنی حضور ندارد و پنج کارگردان زن بخش مهمان عبارتند از؛ منیژه محامدی، نرگس هاشم‌پور، گلناز اکبری، گلچهر دامغانی و مهرنوش نراقی.
دو کارگردان زن بخش چهل سالگی نیز شامل نرگس صابری و مارال ایزدبخش است.
در بخش رادیویی نیز دو کارگردان زن عبارتند از نازنین مهیمنی و طاهره شاددل.
پنج کارگردان زن بخش خیابانی نیز شامل حسنا قبادی، غنچه شکوهیان، نازیلا امینی، مارال ایزدبخش و سمیه مهری است و شش کارگردان زن حاضر در بخش دیگرگونه‌ها عبارتند از سما موسوی‌فخر، مهرنوش نراقی، زهرا اخلاقی، کیمیا خطیب‌زاده، آزاده شاهمیری و نازنین‌زهرا رفیعی.
در بخش مسابقه‌ی تئاتر بین‌الملل نیز در بخش کارگردانان ایرانی تنها زن حاضر نرگس هاشم‌پور است.
سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر از 22 بهمن تا چهارم اسفند به دبیری نادر برهانی‌مرند برگزار می‌شود.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند