آخرین مطالب

عملکرد و دستاورد پژوهشگاه مطالعات آموزش‌ و پرورش در چهل سال گذشته مجله تبسم مهر

عملکرد و دستاورد پژوهشگاه مطالعات آموزش‌ و پرورش در چهل سال گذشته

  بزرگنمایی:
وزارت آموزش و پرورش به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مهمترین دستاوردها و عملکرد پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش را منتشر کرد.

به گزارش  تبسم مهر، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در گزارشیعملکرد و دستاورد این پژوهشگاه را در گزارشی اعلام کرد. طبق این اعلام، این پژوهشگاه به عنوان نهاد برخاسته از دامان انقلاب اسلامی یکی از قدیمی‌­ترین مؤسسه‌­های پژوهشی علوم تربیتی کشور است که از در سال 1383 با مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از محل تجمیع پژوهشکده‌های تعلیم و تربیت، برنامه‌­ریزی درسی، خانواده و مدرسه، کودکان استثنایی، مرکز پژوهشی آموزش و پرورش دوزبانه، روستایی، عشایری تبریز شکل گرفت و فعالیت­‌های آن مطابق با اساسنامه مصوب انجام می‌شود.

سابقه تشکیل اغلب پژوهشکده­‌های پژوهشگاه به سال­‌های 1374 تا 1377 برمی‌­گردد و مرکز مطالعات بین‌المللی بررسی روند آموزش ریاضی، علوم و سواد خواندن (تیمز و پرلز) نیز که از سال 1374 به فعالیت‌های پژوهشی گسترده‌­ای پرداخته است نیز زیر نظر پژوهشگاه مطالعات در حال فعالیت است.

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش دارای 15 گروه پژوهشی مصوب شامل اقتصاد و نیروی انسانی آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت اسلامی، بهداشت و تربیت‌بدنی، مبانی برنامه‌ریزی درسی، آموزش علوم انسانی، آموزش علوم پایه، آموزش‌های فنی حرفه‌ای، مشارکت‌ها و ارتباطات، راهنمایی خانواده، مشاوره و روانشناسی تربیتی، جامعه‌شناسی و آموزش خانواده، آموزش کودکان عقب‌مانده ذهنی و چند معلولیتی، آموزش کودکان دارای آسیب‌های دیداری، شنیداری و حسی حرکتی، آموزش کودکان دارای اختلال یادگیری، آشفتگی هیجانی و رفتاری، آموزش و پرورش چندپایه و دو زبانه، آموزش و پرروش عشایری و روستایی است.

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش اکنون به عنوان پشتوانه پژوهشی توانمند وزارت‌خانه از اندیشه­‌های متعالی، پژوهش‌­های گران‌بها، خدمات شایسته و تجارب ذی‌قیمت بیش از 40 عضو مجرب در حوزه‌­های علوم تربیتی و تعلیم و تربیت شامل اعضای هیئت علمی و کارشناسان رسمی که اکثریت آنها دارای مرتبه دانشیاری هستند به صورت تمام وقت برخوردار است که بدون شک از سرمایه‌­های ارزشمند دستگاه تعلیم و تربیت انقلاب اسلامی محسوب می‌­شوند و دارای تجربه متراکم در حوزه موضوعات گروه‌­های پژوهشی و نیز حوزه اقدام پژوهی، مدیریت پژوهشی، اشاعه و کاربست یافته‌های پژوهشی و گسترش فرهنگ پژوهش است.

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش دارای 4 فصلنامه­ علمی پژوهشی است که مطابق با موازین وزارت علوم چاپ و منتشر می ‌شود. فصلنامه تعلیم و تربیت (قدیمی‌ترین نشریه تعلیم و تربیت کشور)، فصلنامه کودکان استثنایی، فصلنامه مسائل کاربردی تعلیم و تربیت اسلامی و فصلنامه خانواده و پژوهش این چهار فصلنامه هستند.

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش امروز با استفاده از ظرفیت‌­های پژوهشی ویژه به منزله دبیرخانه شورای تحقیقات وزارت آموزش و پرورش نقش‌آفرینی می‌کند و امر مهم هماهنگی و راهبری پژوهش‌­های علوم تربیتی و برنامه پژوهش در عمل (معلم پژوهنده) در شورای تحقیقات آموزش و پرورش استان‌ها و کمیته‌­های پژوهشی مناطق آموزشی را برعهده دارد.

وجود ظرفیت‌­های اجرایی قابل توجه در امر گسترس فرهنگ تفکر، نقد، مناظره و طرح اندیشه‌­های نو در حوزه علوم تربیتی کشور موجب انتخاب پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش به عنوان دبیرخانه کمیته دستگاهی وزارت آموزش و پرورش برای کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و ترویجی شده است.

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در حال حاضر به اتکای همین توانمندی­‌ها به عنوان بازوی پژوهشی وزارت آموزش و پرورش، معاونان وزیر و روسای سازمان‌­ها و دفاتر حوزه ستادی وزارت عمل می‌کند و به پاسخگویی مطالبات پژوهشی آنها را در حد مقدورات می‌پردازد.

پاسخگویی به نیازهای پژوهشی فوری و اساسی آموزش و پرورش یکی دیگر از ماموریت‌های اصلی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش است که در اجرای این وظیفه مهم و علیرغم برخی محدودیت‌های اعتباری و ساختاری، در سالیان اخیر موفق به اجرای طرح‌های پژوهشی مهم و اساسی مورد نیاز وزارت متبوع و تامین اطلاعات مورد نیاز به ویژه برای تبیین و عملیاتی‌کردن و پشتیبانی پژوهشی راهکارها و مفاهیم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شده است.

طراحی و اجرای پژوهش‌های راهبردی و بنیادی، طراحی و اجرای پژوهش‌های مربوط به پشتیبانی از طرح‌های تحولی و اجرایی وزارت آموزش و پرورش، طراحی و اجرای پژوهش‌های مربوط به ارزشیابی از طرح­‌ها و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، طراحی و اجرای پژوهش‌های مربوط به ارزشیابی کتاب‌­های درسی، طراحی و اجرای پژوهش‌های مربوط به آسیب شناسی وضعیت موجود، برگزاری همایش‌های علمی پژوهشی، اقدامات مرتبط با همکاری‌های علمی پژوهشی، تولید فصلنامه‌های علمی و پژوهشی و تالیف و ترجمه کتاب‌های علمی برخی از دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و مهمترین محورهای عملکردی آن است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند