انقلاب اسلامی از دید تحلیلگران خارجی/ 5
وقتی مقام آمریکایی شاه را با «آدولف آیشمن» مقایسه کرد
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر -
گروه بینالملل خبرگزاری فارس، مهدی خدابخش : با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، رسانههای معاند غربی و ضد انقلاب تلاشهای گستردهای را برای سیاهنمایی و بزرگ جلوه دادن مشکلات در ایرانِ پسا-پهلوی، که به اذعان خود غربیها یکی از فاسدترین دیکتاتورهای منطقه بود، انجام دادند.
این رسانهها اما تاکنون به ندرت از فساد دولتی گسترده و مشکلات عدیده در زمان حکومت 53 ساله دودمان پهلوی صحبت کردهاند. با این وجود در کتابها و اسناد رسمی غربی به وضعیت واقعی اقتصاد و معضلات اجتماعی در آن برهه از تاریخ ایران اشارههایی شده است.
در سلسله گزارشهای پیش رو گروه بینالملل خبرگزاری فارس نگاهی دارد به برخی از این منابع و آنچه در مورد وضعیت دربار، اقتصاد و جامعه ایران در آن دوران نوشتهاند.
******
دکتر «اندرو اسکات کوپر» ایرانپژوه و استادیار دانشگاه کلمبیا و نویسنده کتاب «سقوط بهشت: پهلویها و روزهای واپسین امپراطوری ایران» معتقد است که اتهامات فساد مالی و دولتی محمدرضا پهلوی بهقدری سنگین بود که حتی خود آمریکاییها هم حاضر به حمایت از آن نبودند.
کوپر در این باره مینویسد: «زمانی که جیمی کارتر رئیسجمهور (وقت آمریکا) در سال 1979 (1357) به شاه مخلوع اجازه داد به بهانه درمان سرطان وارد ایالات متحده شود، "اندرو یانگ" نماینده خود او در سازمان ملل با گلایه در این باره گفت که "انگار به آدولف آیشمن پناه دادهایم!"
نماینده آمریکا در سازمان ملل: پناه دادن به محمدرضا پهلوی، مانند پناه دادن به آدولف آیشمن است!