در گفتگو با مهر مطرح شد؛
گام هایی به سوی داشتن «مدرسه زندگی»
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی گفت: در حال حاضر دو واژه محوری در آموزش و پرورش، مدرسه محوری و هویت محوری است. شعار ما در تدوین برنامه درس ملی نیز «درس ملی گامی به سوی مدرسه زندگی» بود.
تبسم مهر - رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی گفت: در حال حاضر دو واژه محوری در آموزش و پرورش، مدرسه محوری و هویت محوری است. شعار ما در تدوین برنامه درس ملی نیز «درس ملی گامی به سوی مدرسه زندگی» بود.
به گزارش خبرنگار مهر ، حجتالاسلام علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی که زمان انقلاب دانشجو بوده است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره خاطراتش از روزهای انقلاب گفت: من سال 53 وارد دانشگاه شدم و سال 57 دانشجو بودم. مهمترین خاطره ما دانشجویان آن زمان این بود که فضای دانشگاه پیش از انقلاب بسیار خفقان آور بود و تحمل آن فضا برای ما دشوار بود.
وی ادامه داد: من یادم است یکبار سر یکی از کلاسها یک انتقاد بسیار ملایمی از یکی از اساتید کردم. دو ساعت بعد معاون آموزشی دانشگاه مرا خواست و گفت اگر میخواهی انتقاد کنی جای تو در اینجا نیست.
وی با بیان اینکه شاید نسل امروز که آن روزها را تجربه نکرده است، فضای این روزهای دانشگاهها برایش عادی باید، گفت: مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی به درستی همان آزادی بیان، تشویق به گفتگو، راه اندازی مناظرهها و امکان ابراز عقیده بیان است. شاید این را نسل امروز که آن روزهای ما را تجربه نکرده است به درستی درک نکند اما کافی است پای صحبت دانشجویان آن روزها بنشینند.
اما حجتالاسلام علی ذوعلم که به تازگی ریاست سازمان پژوهش و برنامه آموزشی را به عهده گرفته است در ادامه این گفتگو و با عبور از خاطرات سال 57 که همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی میتوان رد این خاطرات را در گفتگوهای دنبال کرد، درباره عملکرد این سازمان در چهل سال انقلاب اسلامی به خبرنگار مهر گفت: در طول این سالها دوبار نظام آموزشی به طور کامل دستخوش تغییر شده است در حالیکه در دنیا نظامهای آموزشی و کتب درسی با سرعت بیشتری تغییر میکند اما ما همواره با تامل این کار را انجام داده ایم.
وی ادامه داد: تدوین برنامه درسی ملی کتاب درسی و تدوین سند تحول بینادین دو اتفاق بسیار مثبت و موثر در تحول بنیادین در نظام آموزشی پس از انقلاب است. سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بر این مسیر است که یک مشارکت فعال و اثربخش را در حوزه تعلیم و تربیت طراحی کنیم و مشارکت سایر دستگاهها را نیز داشته باشیم.
حجت الاسلام ذوعلم ادامه داد: در حال حاضر دو واژه محوری در آموزش و پرورش، مدرسه محوری و هویت محوری است. شعار ما هم در تدوین برنامه درس ملی این بود که «درس ملی گامی به سوی مدرسه زندگی» باشد. در واقع کاری کنیم که مدرسه بتواند عمل تربیتی را در مدرسه به سرانجام برساند.
وی با بیان اینکه در همین راستا برنامه درسی مدارس با نام «بوم» به مدارس ابلاغ شده است، بیان کرد: اینکه در یک طرحی قرار است 2 ساعت از برنامه درسی در هفته در اختیار مدیر مدرسه باشد در راستای بحث مدرسه محوری است. ما باید کم کم به سمت تحقق این اهداف حرکت کنیم. ما باید به نقطه ای برسیم که در سال 100 ساعت از برنامه درسی رسمی مدرسه در اختیار مدرسه باشد. ما باید زمینه تعالی دانش آموزان را فراهم کنیم و انشالله به همین سمت حرکت میکنیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی در ادامه با اشاره به اینکه حرکتهای موثری در آموزش و پرورش به صورت زیربنایی آغاز شده است، کاهش تبلیغات کتابهای کمک درسی و منع استفاده از آنها در مدارس را گامی به این سمت خواند و بیان کرد: ما برای تحول نیاز به مشارکت سایر دستگاهها و همچنین خانوادهها و دانش آموزان داریم.
وی در پایان تغییرات در کتابهای درسی و اضافه شدن کتابهای مهارت محور و همچنین کتابهای نونگاشتی چون انسان و محیط زیست، تفکر و یادگیری، سواد رسانه ای و... را از دیگر گامهای موثر آموزش و پرورش در سالهای اخیر در راستای تحول آفرینی عنوان کرد.