بانک مرکزی:
شتاب رشد بدهی بانکها کاهش یافت
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بانک مرکزی اعلام کرد که بدهی بانکها و موسسات اعتباری در حالی در یکسال گذشته ۳۲.۵ درصد افزایش یافته که از شتاب رشد این بدهی نسبت به ماههای گذشته کاسته شده است.
تبسم مهر - بانک مرکزی اعلام کرد که بدهی بانکها و موسسات اعتباری در حالی در یکسال گذشته 32.5 درصد افزایش یافته که از شتاب رشد این بدهی نسبت به ماههای گذشته کاسته شده است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، به نقل از ایبِنا، براساس تازهترین آمار بانک مرکزی حجم کل بدهی بانکها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی در آذرماه امسال به 149 هزار و 790 میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با آذر 96 معادل 32.5 درصد و نسبت به اسفند سال گذشته 13.5 درصد رشد داشته است.
این در حالی است که در ماههای قبل درصد رشد بدهی به نسبت اسفند 96 بالاتر از این میزان بوده به نحوی که حجم کل بدهی بانکها و موسسات اعتباری در آبان ماه 19.8 درصد، مهرماه 21.6 درصد و در شهریور ماه 14.1 درصد نسبت به اسفند 96 رشد داشته است.
بیشتر بخوانید: بدهی بانکها 1320.3 هزار میلیاردریال شد/ کدام بانکها بدهکارترند؟
بنابر آمار، سه هزار و 550 میلیارد تومان از حجم کل بدهی بانکها و موسسات اعتباری مربوط به بدهی بانکهای تجاری است که نسبت به آذر 96 بیش از 68 درصد کاهش نشان میدهد. همچنین این میزان بدهی نسبت به اسفند ماه سال گذشته نیز 21.3 درصد افت داشته که بیانگر حرکت این دسته از بانکها به سمت انضباط مالی بیشتر بوده است.
بدهی بانکهای تخصصی دولتی به بانک مرکزی نیز در آذر ماه سال جاری 48 هزار و 930 میلیارد تومان بوده که این میزان بدهی 13.5 درصد نسبت به آذرماه سال گذشته و 3.6 درصد نسبت به اسفندماه سال 96 افزایش داشته است. این در حالی است که میزان بدهی این دسته از بانکها در 7 ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته و طی دو ماه گذشته رشد داشته است.
در عین حال آمارها نشان میدهد که عمدهترین دلیل افزایش بدهی سیستم بانکی ناشی از اضافه برداشت بانکهای غیردولتی، خصوصی و موسسات اعتباری است. حجم بدهی این بانکها و موسسات در آذرماه به 97 هزار و 310 میلیارد تومان رسید که افزایش 65.4 درصدی در مقایسه با آذرماه سال گذشته داشته است. همچنین حجم بدهی این بانکها و موسسات نسبت به اسفندماه سال گذشته 21.2 درصد افزایش داشته است.
البته هر چند میزان بدهی این دسته از بانکها نسبت به سال گذشته رشد داشته است، اما از شتاب رشد بدهی این بانکها نسبت به ماههای ابتدای سال کاسته شده است به نحوی که در ماههای ابتدای سال درصد رشد بدهی بانکهای غیردولتی، خصوصی و موسسات اعتباری نسبت به ماه مشابه سال گذشته تا بیش از 130 درصد میرسید.
بنا براین گزارش، افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی یکی از مهمترین عوامل رشد نقدینگی به شمار میرود که رشد میزان تورم را در پی خواهد داشت و کنترل اضافه برداشت بانکها میتواند نقش موثری در کنترل تورم در شرایط کنونی کشور داشته باشد.
انتهای پیام/
افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی یکی از مهمترین عوامل رشد نقدینگی است