بزرگنمایی:
مشاور معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: برنامه ریزی برای فرهنگ سازی و گسترش کتابخانه های عمومی در مناطق محروم و کم برخوردار و همچنین نقاط آسیب خیز کشور در دستور کار است.
سکینه خاتون مهدیان پور در گفت و گو با تبسم مهر در اراک، با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان سرمایه های آینده کشور هستند و باید از نظر فرهنگی به طور مطلوب پرورش یابند، اظهار داشت: در همین راستا تاکنون مرحله نخست طرح با «هم بخوانیم» با محوریت کودکان و نوجوانان، در 98 کتابخانه عمومی مناطق محروم و کم برخوردار استان های کشور اجرا شده است.
مشاور معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: تلاش نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر این است تا برنامهریزیها و اقدامات بیشتری در حوزه ترویج کتابخوانی کودک و نوجوان انجام شود.
کار فرهنگ سازی و ترویج کتابخوانی از سنین پایین باید انجام شود
مهدیان پور خاطرنشان کرد: فعالیت های فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در راستای اهداف این مجموعه می باشد که همان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و اخیرا محوریت برخی از فعالیتها را کودک و نوجوان قرار داده، تا از سنین پایه کار فرهنگ سازی و ترویج کتابخوانی در کشور انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 3400 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد، بیان داشت: کتابخانه ها به صورت مویرگی در سراسر کشور فعال هستند. یعنی از سطح مراکز استانها تا برخی روستاهای دور افتاده کتابخانه وجود دارد.
مشاور معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان داشت: علاوه بر این در مناطق صعب العبور کتابخانه سیار داریم که کار ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و رساندن کتاب به روستاییان این مناطق را برعهده دارند.

کتابخوانی و ارتقای آگاهی عامل کاهش آسیب های اجتماعی
مهدیان پور در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: علاوه بر موضوع های اشاره شده، رویکرد جدید دیگری در دستور کار نهاد کتابخانه های عمومی کشور قرار دارد که برنامه ریزی برای کاهش آسیب های اجتماعی از طریق کتابخوانی و ارتقای آگاهی است.
وی ادامه داد: برای کاهش آسیب های اجتماعی آموزش های لازم باید به جامعه هدف داده شود، تا از این طریق افراد بتوانند راهکار اصولی مواجهه با معضلات و مشکلات خود را فرا بگیرند، کتاب در این زمینه نقش اثرگذاری می تواند ایفا کند.
مشاور معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور اضافه کرد: با این نگاه و برمبنای این اعتقاد، نهاد کتابخانه عمومی کشور در شهرهایی که دارای آسیب های اجتماعی بیشتر هستند با مشارکت دستگاههای مرتبط، برنامه های مدون تدارک دیده، از جمله این اقدامات می توان به برگزاری دوره های مشاوره برای خانواده ها، دوره مشاوره قبل از ازدواج، آموزش روشهای تربیت فرزندان و... اشاره کرد.
برنامه ریزی برای افزایش سواد اجتماعی در دستور کار است
مهدیان پور بیان داشت: همچنین در رابطه با ارتقای سواد اجتماعی اقشار مختلف جامعه، دوره های خاص طراحی شده که در حال اجرا است، تا با برنامه ریزی دقیق بتوانیم به کاهش آسیب های اجتماعی در شهرهایی که به لحاظ سطح فرهنگی، مشکلات بیشتری دارند کمک کنیم.
مشاور معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور اضافه کرد: دولت نیز با حمایت از نویسندگان و هنرمندانی که در عرصه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی فعالیت میکنند، بایستی در این عرصه همراهی و کمک داشته باشد؛ البته که از مشارکت مردم و خیرین هم در این کار نباید غافل شد.