حاشیهنگاری از هفتمین شب جشنواره تئاتر فجر
مدیران فرهنگی به تماشای تئاتر نشستند/ معضل فروش بلیت نمایشها همچنان ادامه دارد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - هفتمین شب جشنواره تئاتر فجر با مسائلی همچون تماشای نمایشها از سوی برخی مدیران فرهنگی کشور، معضل فروش بلیت نمایشها و تبادل اطلاعات گروههای ایرانی و خارجی همراه بود.
تبسم مهر - هفتمین شب جشنواره تئاتر فجر با مسائلی همچون تماشای نمایشها از سوی برخی مدیران فرهنگی کشور، معضل فروش بلیت نمایشها و تبادل اطلاعات گروههای ایرانی و خارجی همراه بود.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، هفتمین شب جشنواره تئاتر فجر با حضور مجدد سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تماشای نمایش باغ خونی (در بخش مسابقه ایران دو و چهل سالگی انقلاب) به کارگردانی امیر بشیری در تئاتر شهر گذشت.
در این شب غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز به تماشای این نمایش نشست و با مدیران هنرهای نمایشی و جشنواره فجر در تئاتر شهر گفتوگو کرد.
یکی از نکات مثبت جشنواره امسال با وجود اینکه گروههای خارجی زیادی برای اجرای آثار در جشنواره حضور ندارند و چند گروه نیز از حضور منصرف شده یا دچار مشکل شدهاند، حضور کارگردانان و نمایشنامهنویسان برخی کشورها همچون ترکیه، بلژیک و فرانسه است که اینها در تبادل با گروههای ایرانی قرار گرفتهاند.
اما شاید بتوان گفت مسئلهسازترین بخش جشنواره امسال بخش بلیتهای مهمان است که گویا دردسرهای زیادی را برای سالنها ایجاد کرده است. شنیدهها حاکی از این است که تنها 20 درصد فروش بلیتها برای مردم برای هر نمایش اختصاص پیدا کرده و سایر صندلیهای هر اجرا به گروههای مهمان، VIP و ... اختصاص پیدا کرده است، چرا که در سالنهایی چون تماشاخانه ایرانشهر هر شب عده زیادی از مردم پشت دربها باقی میمانند و تقاضای خرید بلیت دارند.
برخی اعتراض میکنند که نه در سایت و نه گیشه میتوانند بلیت مدنظرشان را تهیه کنند و سایت فروش بلیت به تعداد محدودی باز است و آن هم سریع پر شده است.
شب گذشته برای تماشای نمایش او، آرش دادگر معضلات زیادی پشت دربهای ایرانشهر ایجاد شده بود. یک عده مدعی بودند که با داشتن بلیت نمیتوانند وارد سالن شوند و عده دیگر هم معترض بودند که چرا نمیتوانند از سایت بلیت تهیه کنند، این در حالی است که هر شب تعداد زیادی مهمان و VIP با بلیت یا بدون بلیت برای تماشای نمایشها به این دو سالن مراجعه میکنند.
مسئله اصلی این است که جشنوارهای که برای مردم برپا میشود چرا که 80 درصد سالنها باید با بلیت میهمان پر شوند و تنها 20 درصد برای مردم باز باشد.
مسئله دیگر نیز در برخی سالنها زدن دکورهای نمایشی است که زمان زیادی را از آنها میگیرد و شاید در برخی سالنها تا نیمههای شب گروهها در حال ایجاد دکورهای مدنظر خودشان هستند و این امر خستگی زیادی را برای سالندارها در ایام جشنواره ایجاد کرده است.
اما نکته نهایی دیگر شاید گله از صدا و سیما باشد و آن هم این است که به اندازه جشنواره فیلم فجر، تئاتر را طبق معمول جدی نمیگیرند و زمان خوبی را برای شناساندن و معرفی آن به مردم اختصاص نمیدهند.
انتهای پیام/