بزرگنمایی:
رئیس انجمن مفاخر فرهنگی ایران گفت: نقد گوهری گرانقدر که نه تنها در جامعه ما بلکه در جامعه بشری مغفول مانده است.
به گزارش تبسم مهر حسن بلخاری صبح شنبه دوم شهریورماه در همایش ملی «اخلاق علمی و اخلاق کاربردی» با محوریت اندیشههای دانشمند حکیم شیخ الرئیس بوعلیسینا به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا، با بیان اینکه نسبت خاصی بین همدان و ابن سینا وجود دارد، اظهار کرد: همدان نقطه پاک، مطهر و افتخارآمیز این کشور و محل ظهور نابغه های سیاسی تمدن است و در قدمت تمدن همدان هیچ جای ایران را سراغ نداریم.
وی با بیان اینکه بین همدان با خود ابن سینا نسبتی وجود دارد به طوریکه چنین پیکری در چنین پیکره ای به خاک سپرده شده است، اظهار کرد: در مقابل عظمت مردن خونگرم و میهمان پذیر همدان که چنین گوهری که سبب فروزانی و فروزندگی اندیشه در تمام جوامع می شود، سرتعظیم فرود می آورم.
وی در تحلیل واژه نقد در جامعه بیان کرد: هنگامی که کشاورزی سنتی در گذشته رواج داشته مردم منتظر باد میشدند تا کاه را از گندم جدا کند و به این فرآیند نقد یعنی تشخیص سره از ناسره گفته میشد و کسانی که با عقل سلیم دست به نقد میزنند ناصحان هستند که باید به کلام آنها احترام گذاشت.
بلخاری با بیان اینکه ذات نقد در حیات بشر با نقادی و عقل ورزی تمیز سره از ناسره مشخص می شود، اظهار کرد: کتاب قانون ابن سینا 500 سال مرجع نخست پزشکی جهان بوده و بعد از اختراع ماشین چاپ دومین کتاب چاپ شده جهان «قانون» بوعلی بوده است.
وی درباره تفاوت نام های کتاب های شفا و قانون ابن سینا با موضوعات آن نیز گفت: با تحلیل و بررسی موضوعات و عناوین این کتاب ها معلوم می شود که ابن سینا کار صحیحی انجام داده چرا که جفظ صحت و بازگرداندن صحت به جسم انسان براساس ادله دقیق و اثبات کاری قانونی است.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در حوزه فلسفه، طب، منطق، هندسه، ریاضیات و تأویل عقل نخستین شاخصه در تمدن اسلامی است، بیان کرد: بوعلی در اخلاق آنچنان شناخته شده نیست، او با روش مشایی می توانست قبل از افلاطون و ارسطو باب جدی در این حوزه باز کند.
وی با اشاره به برخی از رساله های بوعلی در موضوع اخلاق، عنوان کرد: نخستین اثر بوعلی در این حوزه در 21 سالگی با عنوان «البر و الفصیح در اخلاق» است که گمشده و الاشارات نیز از کتاب های بزرگ ابن سینا است.
بلخاری با بیان اینکه بوعلی از مریدان حضرت عقل است، عنوان کرد: محور بنیادی تبیین اخلاق در اندیشه های بوعلی عقل است و می توان گفت عقل در اندیشه ابن سینا محور فضیله است.