آخرین مطالب

معاون امور بندری سازمان بنادر خبر داد

ورود کشتی‌های ایرانی به هیچ یک از بنادر دنیا رسما ممنوع نشده است اقتصادی

ورود کشتی‌های ایرانی به هیچ یک از بنادر دنیا رسما ممنوع نشده است

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد که تاکنون هیچ یک از بنادر دنیا به صورت رسمی و مکتوب پهلوگیری کشتی‌های ایرانی و ناوگان کشتیرانی تحت پرچم کشورمان را ممنوع اعلام نکرده‌اند، البته برخی ترمینال‌ها و بنادر خارجی که شرکای آمریکایی دارند از ورود برخی ناوگان ایرانی ممانعت به عمل آورده‌اند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، محمدعلی حسن زاده در نشستی خبری که صبح امروز برگزار شد با اشاره به این‌که برآورد شده است در سال جاری حدود 450 هزار تن گندم به عنوان کالای کاپوتاژی در جنوب و 150 هزار تن در شمال کشور از طریق بنادر جابه‌جا شود، اظهار کرد: حداقل برآوردها بر این است که بتوانیم تا چند ماه آینده 450 هزار تن گندم از طریق بنادر جنوبی کشور و بین بنادر امام خمینی (ره)، بندر شهید رجایی و بندر چابهار جابه‌جا شود و در شمال کشور نیز برآورد بر این است که 150 هزار تن گندم از شرق به غرب خزر جابه‌جا کنیم تا مجموعا 600 هزار تن گندم به عنوان کالای کاپوتاژی از طریق بنادر در شمال و جنوب کشور توزیع شود.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اهمیت دریا در توسعه کشورها خاطرنشان کرد: در سالیان گذشته گندم از خارج وارد می‌شد، اما در حال حاضر قادر به تولید گندم و تامین نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی هستیم و کشورهایی که دارای دسترسی به آب هستند باید از قابلیت‌های خود استفاده کنند درحالی که ما تاکنون نتوانسته بودیم به خوبی از این فرصت بهره ببریم، اما اخیرا با هماهنگی که با شرکت بازرگانی دولتی صورت گرفته است قرار بر این شده تا گندمی که در غرب کشور تولید می‌شود در بندر امام خمینی (ره) تجمیع شود چرا که این بندر به عنوان محل توزیع انتخاب شده است و پس از آن جابه‌جایی به استان‌های دیگر در شرق و مرکز کشور صورت می‌گیرد.
حسن‌زاده ادامه داد: در شمال کشور نیز هماهنگ شده تا حجمی از گندم که در شمال ایران وجود دارد از امیرآباد به انزلی حمل و به استان‌های گیلان، اردبیل و آذربایجان غربی و شرقی توزیع شود.
وی با تاکید بر این‌که کشور دارای فرصت‌های مناسبی به ویژه در مرکز جنوبی خود برای جابه‌جایی کالاهای کاپوتاژی است که باید از آن استفاده کنند، گفت: حدود سه هفته پیش اولین کشتی 20 هزار تنی گندم از بندر مبدا یعنی امام خمینی (ره) غلات مورد نیاز استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌های شمالی، جنوبی و رضوی را به بندر چابهار حمل و با هماهنگی صورت گرفته مستقیم از پای کشتی توسط کامیون جابه‌جا شده و کشتی دوم نیز روز گذشته به چابهار رسید و در حال تخلیه محموله است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر با اشاره به این‌که تاکنون در بحث جابه‌جایی کالاهای کاپوتاژی از مزیت دریایی کشور در شمال و جنوب استفاده نشده بود، بیان کرد: در مورد بنزین، نفت و سوخت استان‌های شرقی و شمال شرقی این اتفاق رخ می‌داد، اما در حوزه غلات و خوراکی ورود پیدا نکرده بودیم که این مساله نیز در حال انجام است.
حسن‌زاده با اشاره به این‌که در مجموع استفاده از حمل‌ونقل چند وجهی هرچند ممکن است بعد مسافتی طولانی‌تری را در پی داشته باشد، اما از نظر مجموع هزینه تمام شده با کاهش قیمت‌ها روبه‌روست، اظهار کرد: حمل‌ونقل دریایی دارای چند مزیت است که به طور مثال مزیت در مقیاس باعث می‌شود که هزینه تمام شده کاهش یابد، چرا که به طور مثال تخلیه و بارگیری کالا با استفاده از تجهیزات بندری بعضا تا 600 تن بر ساعت از طریق مکنده‌های پیشرفته صورت می‌گیرد، در حالی که اگر بخواهید این بار که برابر 30 کامیون 20 تنی است را مورد مقایسه قرار دهید متوجه اختلاف زمان و قیمت‌ها خواهید شد، هرچند مزیت حمل‌ونقل زمینی برای مسافت‌های کوتاه قابل چشم‌پوشی نیست و کامیون‌ها بهترین وسیله برای جابه‌جایی در چنین مسافت‌هایی هستند.
وی با اشاره به این‌که در حوزه جابه‌جایی کالا با عبور از مسافت 350 تا 400 کیلومتری هزینه جابه‌جایی زمینی به صورت تساعدی افزایش می‌یابد، گفت: بهترین راه برای جابه‌جایی تا مسافت‌های 350 تا 400 کیلومتری حمل زمینی است و قطار بهترین وسیله برای مسافت‌های 700 تا 1000 کیلومتری هستند و با عبور از این مسافت بهترین گزینه حمل دریایی است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر همچنین از پیشنهادی که اخیرا در ارتباط با تخلیه و توزیع 20 درصد کالای اساسی استان‌های شرق کشور از طریق چابهار مطرح شده است خبر داد و اعلام کرد: پیگیری این مساله در دستور کار قرار گرفته و درخواستی از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری ارائه شده تا باری که مختص استان‌های شرقی است به بندر چابهار برود، در حالی که این بار به بندر امام خمینی (ره) می‌رفت.
حسن‌زاده از انتخاب سه شهر لجستیکی در جنوب کشور خبر داد و گفت: سه شهر لجستیکی در بنادر چابهار، امام خمینی (ره) و بندر شهید رجایی مدنظر قرار گرفته است و همچنین قرار است که شهر لجستیکی فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) مدنظر قرار گیرد که این مساله بنا بر مصوبه شورای عالی لجستیک است تا شاهد ایجاد شهرهای لجستیکی در بالاترین سطح باشیم. سطح دوم پایانه‌های لجستیک هستند که بندر امیرآباد در شمال ایران یکی از پایانه‌هاست و قرار است در شمال کشور نقش لجستیکی خود را ایفا کرده و به استان‌های همجوار خدمت‌رسانی نماید. علاوه بر این دهکده‌های لجستیکی و پایانه‌های مرزی در سطوح بعدی قرار دارند.
وی در مورد علت دریافت هزینه خدمات بندری به صورت ارزی از شرکت‌های کشتیرانی ایرانی، اظهار کرد: بر اساس قانون، سازمان بنادر و دریانوردی مکلف به دریافت هزینه خدمات بندری به صورت ارزی است و با توجه به محدودیت‌هایی که ایجاد شده قرار بر این است که از شرکت‌های ایرانی معادل ریالی این هزینه‌ها را دریافت کنیم. علاوه بر این در بخش تخلیه و بارگیری کالا سقفی که در نظر گرفته‌ایم معادل 8000 تومان نرخ نیمایی است و اگر نرخ در سامانه نیما کاهش پیدا کند این مبلغ هم کم می‌شود و از تمام شرکت‌های ایرانی معادل ارز نیمایی دریافت می‌شود. در عین حال از خارجی‌ها مکلف هستیم ارز دریافت کنیم، اگر به هر دلیل امکان پرداخت هزینه‌ها به دلار نبود معادل نرخ دلار سنا از آن‌ها دریافت می‌شود.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین در خصوص مقوله کمبود کانتینر نیز، خاطرنشان کرد: پس از رفتن شرکت‌های لاینری از بنادر ایران، با کمبود کانتینر مواجه شده ایم که قرار است به شرکت‌های خریدار تولیدات کارخانجات کانتینرساز ایرانی از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر، تسهیلات ارائه کنیم. علاوه بر این با توجه به ممنوعیت اعطای تسهیلات از محل این وجوه برای خرید کانتینر دسته دوم، با بانک‌های عامل مذاکره داشته‌ایم تا به شرکت‌های وارکننده کانتینر دسته دوم تسهیلات بانکی پرداخت شود.
وی در ارتباط با اینکه چه تعداد از بنادر کشورهای خارجی برای تردد ناوگان ایرانی اعمال محدودیت کرده‌اند، تصریح کرد: تا به حال هیچ کشوری به صورت کتبی و رسمی اعلام نکرده است که ورود ناوگان ایرانی به بنادر آن‌ها ممنوع است و کشتی‌های ایرانی به اکثر بنادر خارجی تردد دارند هر چند باید خاطرنشان کرد که برخی از ترمینال‌ها و بنادر خارجی که سهام داران آن‌ها آمریکایی هستند از ورود برخی از ناوگان ایرانی خودداری و محدودیت‌هایی ایجاد می‌کنند.
حسن زاده همچنین با اشاره به آمار تخلیه و بارگیری بنادر طی 10 ماهه ابتدایی سال جاری، اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا دی ماه، 111 میلیون تن عملیات بندری داشتیم که در بخش تخلیه و بارگیری محموله‌های نفتی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 11.7 درصد این عملیات کاهش پیدا کرده است و در بخش عملیات بندری محموله‌های غیر نفتی 13.5 درصد کاهش عملیات داشتند. علاوه بر این عملیات بندری در کلیه بنادر کشور 13 درصد کاهش یافته است که عمدتا به دلیل محدودیت‌هایی است که در حوزه تجارت کشور با آن روبرو هستیم و به ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا نیز مربوط می‌شود.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند