معاون اجتماعی وزیر بهداشت:
بیماران مبتلا به سرطان رو به افزایش هستند
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: در آینده با بیماران سرطان بیشتری مواجه میشویم به همین دلیل باید خودمان را از حالا در غربالگری، پیشگیری و درمان آماده کنیم.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: در آینده با بیماران سرطان بیشتری مواجه میشویم به همین دلیل باید خودمان را از حالا در غربالگری، پیشگیری و درمان آماده کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محمد هادی ایازی روز دوشنبه در گردهمایی اعضای شبکه ملی تشکلهای مردمی و موسسات خیریه حوزه سرطان ایران، در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اولین کار برای کنترل سرطان این است که مردم خودمراقبتی داشته باشند. این حداقل کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم و پویش ملی مبارزه با سرطان میتواند در آگاه سازی مردم برای خودمراقبتی اثرگذار باشد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به تلاشهای کمیته ملی پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت گفت: چندسالی است که این کمیته شکل گرفته و تمام مدیران در این حوزه دور هم جمع شده اند تا برای پیشگیری و درمان برنامههای مدونی داشته باشند.
وی افزود: به نظر میرسد در آینده با بیماران سرطانی بیشتری مواجه شویم به همین دلیل باید خودمان را از حالا برای غربالگری، پیشگیری و درمان این بیماری آماده کنیم.
ایازی همچنین با اشاره به پویش مبارزه با سرطان بیان کرد: این پویش میتواند نقش مهمی در آگاه سازی مردم و کنترل سرطان داشته باشد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: شبکه سازی در حوزه پیشگیری از سرطان از اهمیت زیادی برخوردار است. در همین راستا و از طریق شبکه سازی و اثرات خوب این کار میتوان ظرفیتهای مردمی را برای کاهش و کنترل سرطان به کار بگیریم. در همین رابطه اگر نتوانیم از ظرفیتهای مردمی کمک بگیریم نمیتوانیم برنامه مربوط به حوزه سرطان را پیش ببریم.
ایازی بیان کرد: اولین کار این است که مردم خودمراقبتی داشته باشند. این حداقل کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم و پویش مبارزه با سرطان میتواند در آگاه سازی مردم برای خودمراقبتی اثرگذار باشد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: خود مردم میتوانند به آحاد جامعه این مسئله را آموزش بدهند. به همین دلیل نقش سازمانهای مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت اهمیت زیادی دارد. به خصوص که 890 خیریه و 1300 کانون سلامت در کشور مشغول فعالیت هستند. این ظرفیتها میتواند به کمک مردم بیاید.
وی ادامه داد: بحث مهم دیگر فرهنگ سازی و آموزش درباره سرطان ها، خودمراقبتی، تشخیص و درمان است. در همین رابطه 26 دستگاه مرتبط با فرهنگ سازی برای آگاه سازی مردم وارد عمل شده اند. اما باز خود مردم مثل سازمانهای مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت نقش مهمی در فرهنگ سازی و آگاهی مردم درباره سرطان دارند تا با افزایش آگاهی مردم، آنها سبک زندگی شان را تغییر دهند.
وی اضافه کرد: سیگار و قلیان از عاملان اصلی سرطان هستند و امروزه قلیان جای سیگار را گرفته است و البته به مراتب مخربتر است.
ایازی افزود: خیریههای سلامت در ارتباط با مردم نقش مهمی دارند. نقش آنها کمک به افرادی است که مبتلا شده اند. به همین دلیل نقش آنها در کمک به بیماران و اینکه هزینه زیادی برای درمان متحمل نشوند، بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: ما در حوزه سرطان با مشکلات زیادی مواجه هستیم و باید از همه ظرفیتهای موجود برای کنترل و کاهش سرطان کمک بگیریم. در همین راستا کمک به بیماران، توسعه زیرساختها و کمک رسانی افراد متخصص در این حوزه اهمیت دارد.
ایازی گفت: پزشکان و متخصصانی هستند که میتوانند به این بیماران کمک کنند که میتوان این بخش را هم ساماندهی کرد. در یک طرف متخصصان و در طرف دیگر پزشکان متخصصی که میتوانند به آنها کمک کنند.
اجتمام*ف ش*1193
انتهای پیام /*